ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΟΡΙΑ? ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΒΟΗΘΕΙΑ? ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ
Διεύθυνση
Λεωφόρος Ηρακλείου 350, Νέα Ιωνία
Τηλέφωνο
210 2716633, 210 2716643, 210 2716612
E-mail
info@tax-line.gr

Ενημερωτικά Άρθρα

Τα πρώτα έξοδα μιας νέας επιχείρησης

  Στα πρώτα βήματα της πορείας σας ως επιχειρηματίας, επικρατεί ένας πανικός από ιδέες, δημιουργικό (τις περισσότερες φορές) άγχος για την επιτυχία του εγχειρήματος και ταυτόχρονα ενθουσιασμός για το «ταξίδι».

  Πριν λοιπόν από την ίδρυση της εταιρείας σας, όσο μικρή ή μεγάλη κι αν την έχετε σχεδιάσει στο μυαλό σας, πρέπει να λάβετε υπόψιν σας το αρχικό ελάχιστο ποσό που θα χρειαστείτε για να την «τρέξετε» τον πρώτο καιρό που δεν θα έχετε έσοδα.

  Εκτός από το αρχικό κεφάλαιο σύστασης, που για τις περισσότερες μορφές εταιρειών διαμορφώνεται από τους εταίρους πλέον και μπορεί να είναι σε είδος (πχ ακίνητο) ή ακόμα και μηδενικό, υπάρχουν κάποια έξοδα που προκύπτουν τα οποία δεν μπορείτε να αποφύγετε.

  Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα πιο σημαντικά για να είστε προετοιμασμένοι και να επικεντρωθείτε άμεσα στο διασκεδαστικό κομμάτι που σας προσφέρει το επαγγελμά σας.

Ασφαλιστικές Εισφορές

Το πρώτο έξοδο περιλαμβάνει την εγγραφή σας στον ασφαλιστικό φορέα εμπόρων και ελεύθερων επαγγελματιών του κλάδου σας (πχ ΟΑΕΕ) με τις εισφορές να καταβάλλονται κάθε δίμηνο για την πλειοψηφία των επαγγελματιών. Η εισφορά για πρωτοασφαλιζόμενους ανέρχεται στα 403,42€ το δίμηνο, ποσό που αυξάνεται μετά το πέρας του πρώτου έτους και μετά από 2 έτη ασφάλισης σύμφωνα με την κλίμακα εισφορών, μέχρι την συνταξιοδότηση.

Επίσης, υπάρχουν επαγγέλματα, όπως ο κλάδος υγείας, για τα οποία ισχύουν άλλα δεδομένα για τις εισφορές και την περιοδικότητα καταβολής τους. Πριν ξεκινήσετε λοιπόν την καινούργια επιχειρησή σας, είναι σημαντικό να γνωρίζετε για αυτά τα ποσά και να έχετε διασφαλίσει από πριν την καταβολή τους ώστε να μη χάσετε την ασφαλιστική σας ικανότητα.

Εύρεση επαγγελματικού  χώρου

  Αρχικά, αν πρόκειται για μικρή ή ατομική επιχείρηση, μπορείτε να δηλώσετε ως έδρα τον τόπο κατοικίας σαςκαι να αποφύγετε αυτό το έξοδο. Αν χρειάζεστε επαγγελματική στέγη στην οποία θα υποδέχεστε πελάτες πρέπει εκτός από το ενοίκιο, να υπολογίσετε τα έξοδα επανασύνδεσης του ρεύματος και ηλεκτρολογικού σχεδίου.

  Όσον αφορά την ενοικίαση επαγγελματικού χώρου, θα πρέπει να προκαταβάλετε την αξία 3 ενοικίων στον ιδιοκτήτη (2 ενοίκια εγγύηση και 1 του τρέχοντος μήνα). Σε περίπτωση που είχατε προσλάβει μεσιτικό γραφείο για την εύρεσή του θα πρέπει να υπολογιστεί η αμοιβή του (συνήθως ποσό ενός ενοικίου), συν ΦΠΑ.

  Εφόσον καταλήξετε στον επαγγελματικό χώρο, θα χρειαστεί να γίνει επανασύνδεση του ρεύματος και η μεταφορά του ρολογιού στην επωνυμία της επιχείρησης. Τέλος, το ηλεκτρολογικό σχέδιο είναι το απαραίτητο έγγραφο που πιστοποιεί την καταλληλότητα μιας εσωτερικής ηλεκτρολογικής εγκατάστασης ύστερα από τον απαιτούμενο έλεγχο και τις κατάλληλες μετρήσεις από πιστοποιημένο ηλεκτρολόγο.

Ασφάλεια

  Επίσης, η ασφάλεια του επαγγελματικού χώρου σας είναι ένα έξοδο που δεν πρέπει να παραλείψετε. Η τοποθέτηση πυρασφάλειας είναι βασική και ανάλογα με τη δραστηριότητα σας αυξάνεται και το κόστος το οποίο εξαρχής δεν είναι ευκαταφρόνητο. Η πυροσβεστική φωλιά και τα φώτα διαφυγής είναι βασικά σε κάθε περίπτωση ειδικά αν χειρίζεστε μηχανικό εξοπλισμό.

Ανακαίνιση χώρου

  Εκτός του ότι ο επαγγελματικός χώρος που θα βρείτε λογικά χρειάζεται τουλάχιστον ένα «φρεσκάρισμα» ώστε να αποκατασταθούν τυχόν φθορές, σίγουρα πρέπει να έχει το δικό σας προσωπικό στοιχείο και να αντικατοπτρίζει την αισθητική σας. Αν ο χώρος είναι ιδιόκτητος αναλαμβάνετε τα έξοδα ελαιοχρωματισμού και επισκευών, αλλιώς τα καλύπτει ο ενοικιαστής.

  Πολλές φορές αυτό το έξοδο μπορεί να καλύπτει μια «μικρή» ανακαίνιση ή extreme make-over για να τον φέρετε στα «μέτρα σας». Ειδικά οι γιατροί και οι δικηγόροι λόγου χάρη, χρειάζονται μηχανήματα οι μεν και πολύ αποθηκευτικό χώρο οι δε.

Εξοπλισμός

  Σε περίπτωση που το επάγγελμά σας απαιτεί τη χρήση ειδικών μηχανημάτων, τότε τα αρχικά σας έξοδα ανεβαίνουν σημαντικά. Είτε σημαίνει ότι θα αγοράσετε καινούργιο ή μεταχειρισμένο εξοπλισμό, θα πρέπει να ερευνήσετε την αγορά για τα καλύτερα “deals” ώστε να μην ξεφύγει ο προϋπολογισμός. Όσον αφορά την επικοινωνία της επιχείρησης, υπάρχουν τα έξοδα εγκατάστασης τηλεφωνικής γραμμής και internet. Στην περίπτωση που χρειάζεστε τηλεφωνικό κέντρο το κόστος μπορεί ξεπεράσει και τα 1.000€.

Έξοδα πρώτου διαστήματος λειτουργίας

  Το πρώτο διάστημα λειτουργίας είναι κατά κανόνα ζημιογόνο για τον επαγγελματία. Η εισροή εσόδων στην εταιρεία σας μπορεί να καθυστερήσει μερικές εβδομάδες έως και μερικούς μήνες. Μέχρι να σας πληρώσουν οι πρώτοι πελάτες, εσείς πρέπει να μπορείτε να ανταπεξέλθετε σε όλα τα πάγια έξοδά σας (ενοίκια, ΔΕΚΟ, επικοινωνία κλπ) αλλά και τις ασφαλιστικές εισφορές σας.Τα κόστη αυτά θα πρέπει να υπολογιστούν προσεκτικά ως μέρος της αρχικής επένδυσης για να μπορείτε να ασκείτε το επάγγελμά σας χωρίς προβλήματα.

footer-logo-1.png
Η ομάδα μας είναι δίπλα σας για να σας προσφέρει
εξειδικευμένες υπηρεσίες για κάθε ανάγκη.

Λεωφόρος Ηρακλείου 350, Νέα Ιωνία
Τηλ.: 210 2716633, 210 2716643,
210 2716612
Fax : 210-2716681
E-mail: info@tax-line.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter

Εγγραφείτε στο newletter για να λαμβάνετε Νέα - Εξελίξεις μέσω e-mail..
© Tax-line. All Rights Reserved. Designed and Developed by Logicsoft

Search